Bovenleiding en glasvezel, dat gaat samen zoals koekjes bij je koffie

Glasvezel is dé informatiedrager van de toekomst. Het wordt niet alleen in de telecommunicatie gebruikt, ook voor het aansturen van seinen en wissels wordt het steeds meer ingezet.

Treintracés zijn dé ideale informatie snelwegen om steden met elkaar te verbinden, en de bestaande installaties kunnen daarom perfect gebruikt worden om glasvezelbundels te installeren.

Ook Strukton Rail heeft deze trein niet gemist: Sinds vorig jaar zijn we bezig om een aantal teams klaar te stomen voor dit specifieke werk. We behaalden ondertussen ook al de nodige certificaten om glasvezel te ’trekken’ en te ‘blazen’, en sinds de zomer voeren onze gecertificeerde ploegen dan ook de eerste projecten uit.

Het levert alvast mooie beelden op van een activiteit waarin we de komende jaren zeker nog willen groeien. Op termijn wil Strukton Rail een competitieve speler voor glasvezelprojecten in de spooromgeving.

Meer lezen?

Ontdek onze verhalen

Meer nieuws en blogs