Kerem Sahin, bovenleidingsmonteur

Kerem Sahin werkt bijna drie jaar als bovenleiding- en draagconstructiemonteur bij Strukton Rail. Het is zijn eerste baan bij Strukton Rail nadat hij zijn mbo-diploma engineering en elektrotechniek haalde.

Advies: solliciteer bij Strukton

“Tijdens mijn studie wist ik niet zo goed wat voor werk ik wilde gaan doen. Maar ik wilde wel graag snel gaan werken, zodat ik geld kon verdienen om te trouwen. Mijn neef doet bovenleidingswerkzaamheden als zzp’er en hij raadde me aan bij Strukton te solliciteren. Hij zei: “Strukton is een goed leerbedrijf waar veiligheid op de eerste plaats staat. Daar krijg je de kans om een goede monteur te worden en er zijn genoeg doorgroeimogelijkheden.” Dat vond ik goed klinken. Ik heb me diezelfde avond verdiept in het bovenleidingswerk en heb gesolliciteerd.”

Strukton investeert continu. We hebben onlangs zes nieuwe hoogwerkers in gebruik genomen en we hebben een nieuwe, lichtere valgordel.

Combinatie van vakmanschap en technologie

“Er is geen opleiding om bovenleidingsmonteur te worden, ik heb alles ‘on the job’ geleerd. Strukton steekt daar veel tijd en energie in. Ik ben begonnen met een 7-daagse basisopleiding en daarna volgde de 8-daagse opleiding monteur bovenleiding. Inmiddels heb ik ook het certificaat Vakbekwaam persoon bovenleiding op zak.
Op het werk leer ik nog dagelijks bij, bijvoorbeeld van oudere collega’s die veel ervaring hebben. Dat vind ik nou zo mooi aan Strukton: de combinatie van vakmanschap en technologie. Strukton investeert continu. Zo hebben we onlangs zes nieuwe hoogwerkers in gebruik genomen en we hebben een nieuwe, lichtere valgordel. We dragen de gordel de hele dag, dus hoe lichter, hoe beter. Verder heeft Strukton exoskeletten aangeschaft. Dat is een soort harnas dat ons ondersteunt bij het tillen van zware materialen. Ik merk aan alles dat Strukton onze veiligheid en vitaliteit heel belangrijk vindt.”

Veel vrijheid en verantwoordelijkheid

“Het werk zelf bevalt me ook heel goed. Ik heb gewerkt aan de tramremise in Nieuwegein. Daar hebben we een compleet nieuwe infrastructuur gebouwd. Op dit moment doen we rijdraadvernieuwingen op verschillende plekken in Nederland. We krijgen veel vrijheid en verantwoordelijkheid. Elke dag is anders, je weet nooit wat je te wachten staat. We moeten ons werk vaak binnen een beperkte tijd doen. Het geeft een kick als het spoor na onze werkzaamheden weer op tijd in dienst kan.
Ik ben blij dat ik naar mijn neef heb geluisterd, ik heb er nog geen dag spijt van gehad. Op de dag dat ik bij Strukton begon, was ik verloofd.”

Hoe ziet jouw morgen eruit?

Een kansrijke verbinding naar jouw toekomst start hier. Met trotse collega’s, goede arbeidsvoorwaarden en volop ruimte voor ontwikkeling. Mis jouw morgen niet!

Welke vacature matcht bij jou?