Våra lantmätare åker till Sverige* (* Onze landmeters trekken naar Zweden)

Zondag 12 september vertrok een team van ervaren landmeters naar Zweden om er een groot project met de Kettinghor (zifter) te gaan begeleiden.

Peter De Reu : “We gaan in Zweden aan de slag met de Kettinghor in de regio van Helsingborg (Zuid-West SE). Hier wordt over een traject van +/-6km de ballast vernieuwd. Het is de bedoeling dat wij de Kettinghor mee gaan begeleiden.

Op basis van sattelietnavigatie en met de hulp van onze meetapparatuur monitoren we o.a. de hordiepte. Hiervoor werd ‘in house’ software ontwikkeld die de positie van de graafarmen tot op 1cm nauwkeurig kan bepalen. Na de machine kunnen we dan, d.m.v. een tweede gps-systeem op de machine, onderstopdata aanmaken voor een eerste lichtgang.

Het project start zondag en loopt normaal gezien tot donderdag. We hebben een extra dag ingecalculeerd voor het geval de werken niet zouden vlotten zoals voorzien.”

Vi önskar er all lycka, Peter och Jo! **
** We wensen jullie het allerbeste, Peter & Jo!

Meer lezen?

Ontdek onze verhalen

Meer nieuws & blogs