De IceGuard SprayUnit rijdt ook de volgende 3 jaar op het Belgische spoornet

Op 21 oktober is hij er weer aan begonnen : De IceGuard SprayUnit ging voor de eerste keer dit najaar opnieuw op pad om het Belgische spoornet – en dan meer bepaald de bovenleiding – te beschermen tegen rijm en aangevroren ijs.

Recent hernieuwde Infrabel het IceGuard-contract voor nog eens 3 jaar.

Sinds een paar jaar rijden we met onze IceGuard-unit uit om vooral in het Zuiden van het land de bovenleiding in te spuiten met een Interflon-mengsel van natuurlijke afbreekbare olie. Dit mengsel beschermt de bovenleiding tegen aanvriezende rijm en zorgt ervoor dat zgn. ‘rijmtreinen’ niet moeten uitrukken om de bevroren laag van de bovenleiding te schrapen.

Ook de volgende 3 jaar zullen we dat trouwens blijven doen, want Infrabel ondertekende recent een nieuwe overeenkomst met Strukton Rail.