Le CBOT1 découvre la Douce France

Vorig jaar nam het bedrijf AXS Ingenierie contact op met Strukton Rail om de CBOT1 meetrobot in te zetten op verschillende locaties in Frankrijk.

AXS is een engineering bedrijf met meer dan 200 bedrijven in hun portfolio. Op verschillende van deze locaties zal de CBOT1 in de komende tijd een scan van de railinfrastructuur uitvoeren.

Midden februari trok één van onze experts er samen met de meetrobot op uit voor een negendaagse trip in Frankrijk.

Er werden uitgebreide metingen verricht op twee verschillende locaties.

Op een eerste site werd 1300 meter rails gemeten, verdeeld over maar liefst zeven kraanbanen.
Op de tweede locatie ging het over ongeveer 1900 meter rails, verspreid over drie kraanbanen met verschillende lengtes (twee van 290 meter en één van 380 meter).

Verbazingwekkende gegevens

Dankzij de gemonteerde GoPro nam de CBOT1 naar schatting zo’n 230.000 foto’s tijdens de metingen!
Moet het gezegd dat er nog wat ‘opruimwerk’ moet plaatsvinden om de dataset te verfijnen?

De breedste rail die door de meetrobot opgemeten werd was er eentje van het type A150 (met een kopbreedte van 150 mm) en de hoogste rail bevond zich op een indrukwekkende hoogte van 26 meter boven de begane grond.

Het onderzoek omvatte zowel binnen- als buitenmetingen, wat voor beide bedrijven resulteerde in een grondig inzicht in de structuur en de toestand van hun railinfrastructuur. Deze gegevens zullen ongetwijfeld van onschatbare waarde zijn voor verdere analyse en toekomstige planning, renovatie en investeringen.