Siebens Spoorbouw en Strukton Rail bundelen de krachten op de ROK Harmelenoverwegen

In het kader van de Raamovereenkomst Harmelenoverwegen plaatsten de teams van Siebens Spoorbouw en Strukton Rail in het weekend van 16 & 17 oktober 2021 in Heule de vijfde overweg van dit najaar. In september en begin oktober werden reeds 2 overwegen in Izegem vervangen, in Oostende en Lokeren waren enkel de rails aan vernieuwing toe.

Het installeren van zo’n overweg is steeds weer een klein huzarenwerkje, een puzzel die stukje voor stuk gelegd moet worden en waarin elke fase belangrijk is. Het draaiboek ziet er dan ook vrij indrukwekkend uit.

Het weer speelt een belangrijke factor bij het plaatsen van de overweg: de verf- en lijmactiviteiten bij het installeren van de harmelenblokken moeten bij droog weer gebeuren, zoniet worden er tenten geplaatst, en het hijsen van de blokken gaat een pak gemakkelijker als de wind niet teveel vrij spel heeft.

Ook in dit specifieke weekend slaagden onze gezamenlijke teams erin deze klus tot een goed einde te brengen. Een fantastisch mooi voorbeeld van de samenwerking binnen onze groep en met onze gerespecteerde partners en onderaannemers.

Meer lezen?

Ontdek onze verhalen.

Meer nieuws en blogs